ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards (German)
  New Posts New Posts RSS Feed - Z790 Steel Legend +13700KF RAM X.M.P Probleme
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Z790 Steel Legend +13700KF RAM X.M.P Probleme

 Post Reply Post Reply
Author
Message
StrikerGT View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 30 Mar 2023
Location: Germany
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote StrikerGT Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Z790 Steel Legend +13700KF RAM X.M.P Probleme
    Posted: 30 Mar 2023 at 3:28pm
Wenn X.M.P des Arbeistspeichers aktiviert ist, braucht der PC mehrer Anläufe zum hochfahren, bzw. bleibt ewig bei POST DDR stecken. Danach fährt er dann mit der Fehlermeldung hoch das er mehrere Versuche zum Hochfahren brauchte und man im BIOS die einstellung ändern könnte usw.
Bios ist Aktuell und der unten aufgeführte RAM ist verbaut. Fehler ist mit Bios version 6.0 schon aufgetretten daher habe ich auf 7.0 geupdated was keine abhilfe gebracht hat.

in den Links sind die Werte die er einstellt und welche eingestellt sein sollen.


DRR5 Corsair 5600 16GB CMK32GX5M2B5600C36 ver 4.43.02 Samsung     SS v 2 v5.02

https://ibb.co/xsBJgxj
https://ibb.co/P1NpJzW
Back to Top
StrikerGT View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 30 Mar 2023
Location: Germany
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote StrikerGT Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Mar 2023 at 3:33pm
ach als ergänzung. Das Problem ist immer bei X.M.P aktiviert. egal ob 1 riegel oder 2 Riegel verbaut. Bei Riegel sind auch im richtigen Slot 2 Riegel (A2+B2) 1 Riegel (B2). ohne X.M.P läuft bzw. sind die Parameter wie sie sollen.
Back to Top
lordwinman View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 22 May 2023
Status: Offline
Points: 125
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lordwinman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 May 2023 at 7:23pm
Go to https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=25796&title=kein-xmpprofil-mglich .....for a possible solution to your problem.
Back to Top
jhonmikejhonmike592 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 04 Jan 2024
Location: united states
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jhonmikejhonmike592 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jan 2024 at 6:30pm
It seems that activating X.M.P. on my Corsair 5600 16GB CMK32GX5M2B5600C36 memory results in startup issues, especially during POST DDR. Despite updating the BIOS to version 7.0 and ensuring the correct settings as per the provided links, the PC still gets stuck during boot. Even after multiple attempts, an error message appears. Anyone else experiencing similar issues or have suggestions for a solution? https://betflix.club/
fsaf532
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.095 seconds.