ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - FM2A58M-VG3+ R2.0 no post
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

FM2A58M-VG3+ R2.0 no post

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22688
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: FM2A58M-VG3+ R2.0 no post
    Posted: 28 Jun 2015 at 12:49pm
The best thing to do when there are bent pins on the CPU is take it back to where you bought it. If you are lucky they will replace it. If not then trying to straighten them is a very difficult task. 

If the pins are flattened then it may not even be possible to straiten them without breaking them off.

Good luck 
Back to Top
ComputerCraze View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Jun 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ComputerCraze Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Jun 2015 at 8:18am
Took out the CPU and there were some bent pins. Is there any way to position them correctly?
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22688
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Jun 2015 at 4:08am
Ok, now you have a new PSU lets start at the beginning. I want you to take everything apart again as it was before you built the system, all cables, components, everything off the motherboard then:

1. Check your CPU pins, make sure none are bent or broken
2. Once you are sure the CPU pins are ok, insert it into the motherboard socket carefully and install the heatsink.
3. Insert your RAM into slot 1
4. Install the motherboard into the case being sure that the mounting standoffs are all in the right places and that there are no extra ones shorting circuits at the bottom of the motherboard.
5. Connect the Power Supply 24 pin power connector to the board and the 4 pin power connector near the boards VGA and DVI ports.
6. Connect the power switch to the motherboard power pins
7. Connect your monitor, keyboard and mouse to the system and power it up.

If this fails then it is likely that that old power supply may have damaged the motherboard or it was faulty from the start. Post back your results and we can see what to do from there.

Good luck Thumbs Up
Back to Top
ComputerCraze View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Jun 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ComputerCraze Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Jun 2015 at 3:42am
Sadly, there is still no post Cry

I got a Diablotek DA Series 400-Watt ATX Power Supply PSDA400 psu, installed it and there is still no post, however, everything else that I hooked up works fine. Hard drive, floppy drive, even the cpu fan.

Maybe it's something with the motherboard?
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22688
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jun 2015 at 11:02pm
Good luck, I look forward to hearing good news Big smile
Back to Top
ComputerCraze View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Jun 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ComputerCraze Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jun 2015 at 10:19pm
Thank you so much! I will order a new PSU and get back to you.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22688
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jun 2015 at 11:57am
The system should work with 1 stick without issue. 

I am still suspecting the power supply to be honest. That PSU was designed for use with a pentium 4 system, a lot has changed since then. 
Back to Top
ComputerCraze View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Jun 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ComputerCraze Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Jun 2015 at 4:27am
Already tried that with no success. Could it be that two sticks of ram are required? 
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22688
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Jun 2015 at 10:13pm
KVR1333D3N9H/8G, is listed on your Motherboard RAM support list so it shouldn't be the RAM causing the issue. The H at after the 9 is a naming convention denoting where the particular RAM was made that has since been dropped so the one you listed is the same RAM.

I want you to remove the GT 610 from the system and try and boot again off the onboard (APU). I suspect your power supply may be inadequate to the task. If it works without the GT 610 installed then its a pretty safe bet your PSU is under-powered. 
Back to Top
ComputerCraze View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Jun 2015
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ComputerCraze Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Jun 2015 at 8:55pm
Thanks for the input. I am using an old Compaq Presario S5100NX case for the build to save money, so I sadly don't have a speaker to connect to the motherboard. Is there another way to hear beeping (if any)?

I tried putting the RAM in a different slot and there was still no video out. My RAM is Kingston ValueRAM model no: KVR1333D3N9/8G.

Thank you for the help, hopefully we can solve this Smile
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.