ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Solder HDMI in FM2A58M-VG3+
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Solder HDMI in FM2A58M-VG3+

 Post Reply Post Reply
Author
Message
fernando000000 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 14 Jul 2015
Location: Argentina
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote fernando000000 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Solder HDMI in FM2A58M-VG3+
    Posted: 14 Jul 2015 at 11:58am
┬┐Solder HDMI or DVI in FM2A58M-VG3+ is possible?

Image:

https://scontent-gru1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/10403387_1598951693689159_6936283853113712681_n.jpg?oh=13f7887d0ad113632d55ab86318657df&oe=56264F32HDMI
Back to Top
parsec View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 04 May 2015
Location: USA
Status: Offline
Points: 4996
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote parsec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Jul 2015 at 1:31am
I see that your board seems to have a place for a DVI connector on the IO panel. But I don't know if the digital signal would be sent to the DVI connector.

There may be more needed than just soldering a DVI connector to the board to get it to work.
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6432
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Jul 2015 at 5:44pm
Pertaining to HDMI:

Short answer, no.
Doing so would require knowledge of the A58M's pinouts and first rate soldering skills.

Long answer, no.
Not for a novice to perform. Costly if a shop performed this modification.

More cost effective and less time consuming to simply replace the motherboard with one that accommodates what your requirements are now


Edited by wardog - 15 Jul 2015 at 5:49pm
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 9898
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Jul 2015 at 5:56pm
I am afraid I have to agree with Parsec and Wardog here. There is no way to know what additional components would be required aside from the port itself, the monitor feeds back voltage to the motherboard so I would be willing to bet there will be need for resistors and such. As Wardog said, you will likely find it cheaper to just upgrade the board or get a cheap discrete GPU.

Edited by Xaltar - 15 Jul 2015 at 5:56pm
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6432
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Jul 2015 at 10:41am
Xaltar, for mentioning the/any missing components required for functionality.


That completely skipped my mind at that moment I posted.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.