ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X370 Gaming K4 / bios ver @1600X/ RAM
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

X370 Gaming K4 / bios ver @1600X/ RAM

 Post Reply Post Reply
Author
Message
grenrozo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Apr 2017
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grenrozo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X370 Gaming K4 / bios ver @1600X/ RAM
    Posted: 17 Apr 2017 at 4:56am
Hi, 
I just ordered Yours MB X370 Gaming K4, Ryzen 1600X and RAM Corsair Vengeance LPX DDR4, 2x8GB, 3200MHz, CL16 (CMK16GX4M2B3200C16).
Reading further some forums around, I went to 2 basic question (too late, I know):
1. Ryzen 1600x is supported since bios ver. P2.0. I expect, bios version on ordered MB will be lower. Will the system start, enabling me to update bios, or it's not possible?
2. This Corsair's RAM is not listed as supported. Will it start with lowered speed, or it won't boot?

thx.


Edited by grenrozo - 17 Apr 2017 at 5:34am
Back to Top
Heuvanek View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Apr 2017
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Heuvanek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Apr 2017 at 5:06am
Hi,

Yes Ryzen 1600X will be fully supported, with the 2.10 bios it's sure.

yes you will very probably get a lower memory speed, i am fighting right now with an almost same memory (CMU16GX4M2C3200C16 - I think its the same with Led) and get only 2933 Mhz (on Killer SLI) with bad timing. (16-18-18-36 at 1,38V) (maybe gain instable, i am testing it). (In all case, X370 asrock motherboard are specified, for now, for 2933 Mhz max)

Its also possible you dont arrive to get more than 2400 Mhz.

sorry if bad english, not my native langage.


Edited by Heuvanek - 17 Apr 2017 at 5:09am
Back to Top
grenrozo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Apr 2017
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grenrozo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Apr 2017 at 5:09am
thanks!
Just to clarify: 
"Yes Ryzen 1600X will be fully supported, with the 2.10 bios it's sure."
Does it mean - I can boot it with bios e.g. P1.50 or older?


Edited by grenrozo - 17 Apr 2017 at 5:18am
Back to Top
Heuvanek View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Apr 2017
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Heuvanek Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Apr 2017 at 5:36am
it will or that mean that Asrock sell not compatible motherboard XD

but will it be 100% compatible ? maybe not (like loose of performance) it's why you should update bios if you know do it.
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Apr 2017 at 6:25am
please remember to
ONLY UPDATE BIOS
under dos or inside the bios with instant flash


DO NOT USE WINDOWS BASED FLASH !

and by the way some of us do have 3200 ram running at 3200

we can advise on here how to try the best to get there
or read the countless threads where i keep repeating how to try different things

it really is easier tyan me typing the same thing again and again Smile
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
grenrozo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Apr 2017
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grenrozo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Apr 2017 at 5:22am
thanks to both of You. It's working. Bios ver. is 1.60.
I just stucked with Windows 7 installation - missing CD/DVD drivers :/
So i can't move further currently.
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Apr 2017 at 6:21am
you can still get a free upgrade to win10 via microsoft using the accessability upgrade
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.221 seconds.