ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - 970A-G/3.1 Keyboard not working Bios Marvel
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

970A-G/3.1 Keyboard not working Bios Marvel

 Post Reply Post Reply
Author
Message
alefim View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 May 2018
Location: Brazil
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote alefim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 970A-G/3.1 Keyboard not working Bios Marvel
    Posted: 04 May 2018 at 7:06am
I purchased the PCI-E UGT-ST644R Marvel RAID card, and I can not get into the BIOS, the keyboard does not work. It turns on the LEDs, but pressing CTRL + M does nothing. In the next post, which is the bios of the motherboard, it works normally.
Back to Top
JohnM View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 20 Feb 2018
Location: UK
Status: Offline
Points: 267
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote JohnM Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 May 2018 at 7:35am
Is this a card made by Vantec, with a x2 PCIe ver. 2.0 interface?

If I understand you correctly, you can enter the motherboard BIOS but not the RAID card BIOS?

Does the card work in another motherboard or in another slot? To test that you would have to swap it temporarily with your video card.
ASRock Fatal1ty AB350 ITX P4.90, AMD Ryzen 5 2400G, 2x8GB Corsair CMK16GX4M2A2666C16, 250GB Samsung 960EVO, 500GB Samsung 850EVO, 4TB WD Blue, Windows 10 Pro 64, Corsair SF450, Cooler Master Elite 110
Back to Top
alefim View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 May 2018
Location: Brazil
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote alefim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 May 2018 at 8:57am
Yes, Vantec Pci-E 2.0 x2.

Replacing the slot with the video card did the same thing. Could it be the keyboard? is a Corsair Raptor K30. Can you do Raid with any Marvel program via Windows?
Back to Top
JohnM View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 20 Feb 2018
Location: UK
Status: Offline
Points: 267
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote JohnM Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 May 2018 at 9:46am
If the keyboard works in Windows then it isn't faulty though it would be easy to try a different one. Here's a link to the manual for the card: https://www.vantecusa.com/CKEdit/images/files/ugt-st644r_manual.pdf

I understand that you have to configure it using its BIOS. Could the card be faulty?
ASRock Fatal1ty AB350 ITX P4.90, AMD Ryzen 5 2400G, 2x8GB Corsair CMK16GX4M2A2666C16, 250GB Samsung 960EVO, 500GB Samsung 850EVO, 4TB WD Blue, Windows 10 Pro 64, Corsair SF450, Cooler Master Elite 110
Back to Top
alefim View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 May 2018
Location: Brazil
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote alefim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 May 2018 at 10:45am
?On the Vantec site has the latest driver and Marvel program to configure and monitor the hard drives by Windows. I was able to do Raid for this program. Thank you for your help.
Back to Top
JohnM View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 20 Feb 2018
Location: UK
Status: Offline
Points: 267
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote JohnM Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 May 2018 at 11:10pm
I'm pleased that you were successful.
ASRock Fatal1ty AB350 ITX P4.90, AMD Ryzen 5 2400G, 2x8GB Corsair CMK16GX4M2A2666C16, 250GB Samsung 960EVO, 500GB Samsung 850EVO, 4TB WD Blue, Windows 10 Pro 64, Corsair SF450, Cooler Master Elite 110
Back to Top
alefim View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 May 2018
Location: Brazil
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote alefim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 May 2018 at 9:10pm
Thx...

Unfortunately I could not enter through the boot post, the keyboard does not work on this screen, but the Marvel program is very simple to configure and with a good interface.


ASRock 970A.G/3.1, AMD FX-8300, CM Seidon 120V, 4x4GB Corsair Vengeance, GTX 1070 MSI Gaming X, 240GB Sandisk SDSSDA240G, 500GB Seagate, RAID-0 2x2TB Hitachi, Vantec UGT-ST644R PCI-E, Corsair TX750M
Back to Top
alefim View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 04 May 2018
Location: Brazil
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote alefim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 May 2018 at 9:22pm
It slowed down to get into the motherboard BIOS. The screen of the bios is frozen and black for about 5 seconds.

Can you remove the post screen from Vantec's board?
ASRock 970A.G/3.1, AMD FX-8300, CM Seidon 120V, 4x4GB Corsair Vengeance, GTX 1070 MSI Gaming X, 240GB Sandisk SDSSDA240G, 500GB Seagate, RAID-0 2x2TB Hitachi, Vantec UGT-ST644R PCI-E, Corsair TX750M
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.110 seconds.