ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - M.2 SSD in RAID configuration?
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

M.2 SSD in RAID configuration?

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
Xileades View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Oct 2022
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xileades Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Oct 2022 at 10:55pm
After enabling RAID mode on Z590 Pro 4, I can't set up the M2_1, M2_2 shows up just fine and other 2 SATA drives show up and could be built into a RAID 1 unit but the other pair not
Back to Top
Xileades View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Oct 2022
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xileades Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19 Oct 2022 at 11:01pm
I mean, both disks are detected each under Advanced\Storage configuration as

M2_1: WD Blue SN570 250GB
M2_2: WD Blue SN570 250GB

Yet i only get M2_X RST Pcie Storage Remapping for the 2
Back to Top
Xileades View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Oct 2022
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xileades Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Oct 2022 at 12:13am
Nevermind, i switched the HD to the M2_3 and it worked
Back to Top
ortuksur View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 23 Dec 2022
Status: Offline
Points: 30
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ortuksur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Dec 2022 at 7:17pm
This is a little shocking but with native NVMe support in motherboards now a days I guess this makes sense. Seems overclocking and running RAID has become a thing of the past. Great vid Tech!!
Back to Top
ortuksur View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 23 Dec 2022
Status: Offline
Points: 30
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ortuksur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Dec 2022 at 7:22pm
You can use the NVME as a boot drive and install the OS. Add the SSD in Raid 0 and it will have a drive letter which you can use for storage roblox numbers SurveyZop applebees
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.