ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Steel Legend RGB ultility not working
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Steel Legend RGB ultility not working

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Message
phatphan View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Jun 2019
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote phatphan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Jun 2019 at 9:03pm
First time move from Intel to AMD, i buy this mainboard.
And this is FUKCING garbage mainboard, garbage software.
Back to Top
Oilan View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 Sep 2019
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Oilan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sep 2019 at 12:42am
Same problem here.

I have ASROCK B450M Steel Legend Motherboard. RGB control is a nightmare.

My RGB HW:

ASROCK B450M Steel Legend
2x8GB G.Skill Trident Z F4-3200C14-8GTZRX
DeepCool Gamer Storm Castle 240 RGB AiO (addressable LED)
6x 120 MM SilentiumPC Sigma HP Corona RGB FANs (not on compatibility list)
(Also thinking about Sapphire RX 5700 XT Nitro+ (got a addressable RGB LED connector).

All parts selected carefully due to so called ASROCK Polychrome Sync compatibility!

Currently on the latest version of Polychrome Sync v2.0.27 Firmware v3.4.

ISSUES:

Onboard LED - Components Sync - Motherboard + DRAM = you lose about half of the effect options

Onboard LED - Components Sync - Motherboard + DRAM = after while DRAM is completely out of sync

ASROCK Polychrome Sync + Razer Synapse 3 - both apps setup to startup run + Chroma Connect ON = Polychrome Sync startup crash, runtime error

ASROCK Polychrome Sync + Razer Synapse 3 - both apps setup to startup run + Chroma Connect OFF = Works fine but you can?t sync Razer and ASROCK devices (THIS IS THE ONLY WORKING STATE)

DESCRIPTION:

Polychrome Sync can't fully coexist with Razer Synapse. Chroma Connect option needs to be turned OFF otherwise you?ll get into serious troubles.

If you want to try it then just install Polychrome Sync, Razer synapse, don't turn Chroma Connect ON and restart your computer. Now (after restart) you have Chroma Connect option in Polychrome Sync so you can turn it on. Also, check into Razer Synapse 3 that ASROCK connector is turned on (Connect - Devices). Now you can go to Razer Synapse Studio and you should see all your Razer RGB compatible devices with ASROCK RGB icon so you can setup your RGB effects to make it work for all components. But not for 100%.

In my case it was working for about 20 mins then everything de-synchronized, ASROCK controlled RGBs stopped in one color and RGB fans started flashing in between two colors. Razer Devices runs fine so no problem here.

- Rebooted computer and ASROCK Polychrome sync runtime error.
- Turned computer off ??Lights are still up even when S5 in UEFI is setup to turn everything off.
- Turned off the PSU manually, started computer ??no lights at all, Polychrome sync startup error. (Now I was thinking about motherboard RMA)

FIX:

Killed AsrPolychromeRGB.exe task, turn off the ASROCK connector in Razer Synapse 3 and rebooted the computer. After restart the Polychrome Sync started up and flashing firmware process started ??RGB lights are back.
So this is my experience so far. Now, I am waiting for some Beta Tester reward from you ASROCK. At least some contribution to all those ?RGB Compatible parts??would be nice! PLEASE FIX THIS!
Back to Top
whoamikenken View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 27 Jan 2020
Location: PH
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote whoamikenken Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Jan 2020 at 5:13pm
Does anyone able to fix this?

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.