ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - AMD Ryzen 3600x with Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

AMD Ryzen 3600x with Fatal1ty X470 Gaming-ITX/ac

 Post Reply Post Reply Page  <12345 7>
Author
Message
Tyesov View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Jul 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tyesov Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jul 2019 at 9:51pm
Hi Guys, same problem here. Recently I have purchased asrock b450-i miniITX board and ryzen 3600. My set up is:

Asrock B450 miniITX board
Ryzen 3600
M2 SSD + HDD installed
1060 3gb
700w Zalman
Corsair Vengeance 3600 Mhz

All parts installed properly (not the first time assembling). When I try to start the system it starts, fans are working, 20 seconds approximately and then it reboots for another cycle. Monitor is connected but no signal.

My first idea was that is because memory or something else until I found this topic.

So, myain question is anybody solve this issue? I assume that the BIOS has to be updated with ryzen 1 or 2 installed. Comments are highly appreciated!


Back to Top
pthrogmo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jul 2019
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pthrogmo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Jul 2019 at 10:02pm
Originally posted by Tyesov Tyesov wrote:

Hi Guys, same problem here. Recently I have purchased asrock b450-i miniITX board and ryzen 3600. My set up is:

Asrock B450 miniITX board
Ryzen 3600
M2 SSD + HDD installed
1060 3gb
700w Zalman
Corsair Vengeance 3600 Mhz

All parts installed properly (not the first time assembling). When I try to start the system it starts, fans are working, 20 seconds approximately and then it reboots for another cycle. Monitor is connected but no signal.

My first idea was that is because memory or something else until I found this topic.

So, myain question is anybody solve this issue? I assume that the BIOS has to be updated with ryzen 1 or 2 installed. Comments are highly appreciated!




From what I've discovered going through essentially the same config is that the board must be version 3.30 or higher in order to post with the 3600X. I had to buy a 200GE as a boot processor to be able to update to 1.70 first, then I went to the beta 3.33 BIOS I got from support. After that, I swapped in my 3600X, it took maybe 30 seconds but then came up fine. It is able to see my 3200Mhz RAM (auto-clocks to 2400 but is fine after I set manually to 3200), also sees my m.2 NVME drive. I installed windows and all drivers and seems perfectly stable, and I think, performance is as expected. Did some 4k gaming last night for a couple hours.

If you want to skip going through support for the BIOS you can DM me and I can send you the link, I've just heard some reports of instability and don't want to compromise anyone without them being aware of some risk.
Back to Top
Tyesov View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Jul 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tyesov Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jul 2019 at 12:22am
Highly appreciate your useful answer. Are the any stable Bios version to post with new Ryzen, or it is possible only with Beta latest unstable version? If so, seems it is the best option for now. Could you be so kind to send me a link to download?
Back to Top
Tyesov View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Jul 2019
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tyesov Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jul 2019 at 12:31am
I have found 3.30 Bios, which supports new ryzen. I wonder it is better to update on this or ob beta 3.33? Could you be so kind to suggest which one install ?
Back to Top
Ray62 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 01 Jul 2018
Location: Germany, Berlin
Status: Offline
Points: 706
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ray62 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jul 2019 at 12:41am
Bios 3.30 has the AGESA Combo-AM4 1.0.0.1
BetaBIOS 3.33 has the AGESA Combo-AM4 1.0.0.3.AB

https://shop.jzelectronic.de
A shop with Asrock products and support.
Here you can find the bios files for the Asrock boards, also the beta 3.33 BIOS for B450 miniITX.
Asrock Fatal1ty X370 Professional Gaming Offline
Under test:
MSI X570_MEG_ACE | AMD Ryzen 9 3900X | Scythe Mugen5 | 2x16GB F4-3200C14D-32GTZ@3466 | ASUS GeForce GTX 1080 Ti FE
Back to Top
Tosen View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Jul 2019
Location: México
Status: Offline
Points: 5
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tosen Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jul 2019 at 1:50am
Originally posted by Ray62 Ray62 wrote:

Bios 3.30 has the AGESA Combo-AM4 1.0.0.1
BetaBIOS 3.33 has the AGESA Combo-AM4 1.0.0.3.AB

https://shop.jzelectronic.de
A shop with Asrock products and support.
Here you can find the bios files for the Asrock boards, also the beta 3.33 BIOS for B450 miniITX.


These beta BIOS are stable or still with problems?

I got B450 gaming k4 BSOD all the time with 3.30. beta BIOS 3.32 fixes this?
Back to Top
pthrogmo View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 16 Jul 2019
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pthrogmo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jul 2019 at 1:52am
Originally posted by Tosen Tosen wrote:

Originally posted by Ray62 Ray62 wrote:

Bios 3.30 has the AGESA Combo-AM4 1.0.0.1
BetaBIOS 3.33 has the AGESA Combo-AM4 1.0.0.3.AB

https://shop.jzelectronic.de
A shop with Asrock products and support.
Here you can find the bios files for the Asrock boards, also the beta 3.33 BIOS for B450 miniITX.


These beta BIOS are stable or still with problems?

I got B450 gaming k4 BSOD all the time with 3.30. beta BIOS 3.32 fixes this?


Been pretty stable for me so far on 3.33 for B450 ITX
Back to Top
Vantharas View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13 May 2017
Location: SC , USA
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vantharas Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jul 2019 at 2:16am
Seems you guys are lucky, My Killer X370 is running my 3700x like absolute garbage.

I can't get it to post with more then two sticks of memory, I can't get it to run the memory any faster the 2133 or it becomes unstable.
Corsair AX860, Nvidia GTX 1060 6GB , Asrock X370 Killer SLI/ac , Ryzen 5 1600X, 16GB DDR 4 3200
Back to Top
wenerikk View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Jul 2019
Status: Offline
Points: 41
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wenerikk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jul 2019 at 2:27am
Originally posted by Vantharas Vantharas wrote:

Seems you guys are lucky, My Killer X370 is running my 3700x like absolute garbage.

I can't get it to post with more then two sticks of memory, I can't get it to run the memory any faster the 2133 or it becomes unstable.


Try to run with XMP 3000mhz (my clock setting 16-18-18-36 for ryzen 3600), it doesn't go from first try but if goes works pretty stable.
Back to Top
Eugeny44 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 14 Jul 2019
Location: NZ
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Eugeny44 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Jul 2019 at 7:07am
So with L3.41 bios (AGESA Combo-AM4 1.0.0.3.AB ) its starts sometimes, if it passes through bios then its stable, so I just keep it running the whole time. I think issues is with memory support I notice that settings cl etc float after each reboot
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345 7>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.