ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Ryzen 3000 series support
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ryzen 3000 series support

 Post Reply Post Reply Page  <1 4142434445 108>
Author
Message
Distortion View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Sep 2019
Location: Finland
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Distortion Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2019 at 6:34pm
Originally posted by skavan skavan wrote:

Hi,

Just built a rig on the new x570 Creator.
Primary reason was the Thunderbolt support - but I can't get it functioning properly.
So - system:
- 3900x CPU
- RTX 2080 Ti GPU
- 64GB Ram (Corsair)
- x570 Creator
- LG 34WK95U-W 34" 5K Thunderbolt Display (with USB Hub)

I run the displayport cable out of the RTX 2080 Ti and into the displayport in of the Mobo Backpanel. Then the Thunderbolt cable from TB on Mobo Backpanel to Monitor.

Two problems:


  1. TB Connection won;t drive monitor at 5K (5120x2160). Direct DisplayPort to Monitor connection works fine.
  2. TB sees the USB Hub on the monitor, but then reports an error with the USB device.


So - am running latest asrock bios and drivers from web site. So stuck.
Appreciate any advice I can get.

This guy (https://www.youtube.com/watch?v=RfnNtkju-lM) seems to say that you need to have a thunderbolt expansion card for it to work, and AMD systems aren`t natively compatible.
Back to Top
skavan View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Oct 2018
Location: CT
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote skavan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2019 at 10:49pm
saw that vid..but thank you for taking the time to post...

1. Most early x570 boards look like they were going to implement TB, but didn't (as they have non implemented TB Headers on the Mobo). The chipset is TB ready.

2. The Asrock x570 Creator is proudly hailed as Thunderbolt compatible (https://www.asrock.com/mb/AMD/X570%20Creator/index.asp).

I actually had it sort of working. i.e. DisplayPort Out of GTX into Mobo. TB From Mobo to Monitor -- and I can get 4K working. Displayport direct to monitor gives me 5k (well, it's actually a 4.5k monitor).

But try as I might, the TB route won't allow me to get the 5120x2160 resolution...and shows the monitor as a 4K model. Tried with different cables etc.. Still no go.

The Thunderbolt USB problem may be a separate but annoying thing.
I suspect it's an early implementation/teething problem -- but there don't seem to be many (any) early adventurers to compare notes with.

Thanks again.
Back to Top
skavan View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Oct 2018
Location: CT
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote skavan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Sep 2019 at 10:51pm
Originally posted by Distortion Distortion wrote:

Here´s a link from the Reddit topic:

http://www.mediafire.com/file/tk4uy0vkic6ae8a/X470TC_3.62.zip/file


Hi, this is a link to a file, containing I'm not sure what - but looks like an x470 firmware file? (I'm on x570).

Did you mean to post the file, or a link to a reddit thread?
Back to Top
softlad View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 25 Sep 2019
Location: London
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote softlad Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2019 at 1:47am
Put the 2400 RAM in and it boots now.

wont let me into the BIOS with my wireless keyboard. F11 does nothing.

Going to put a normal keyboard in next week then update the bios to 3.50.

Hopefully everything will work then.
Back to Top
Bred View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 14 May 2019
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bred Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2019 at 2:28am
Hello :)

I have an issue with the last bios (2.70) on this components

MB : asrock B450M Steel Legend
CPU : ryzen 5 3600X
DDR4 : G.Skill 2x8Go Trident Z F4-3600C16D-16GTZKW

The XMP profile isn't running when activated (memory is still at 2133Mhz)... With previous bios (2.60) it worked well..

thx
Back to Top
19hba66 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Sep 2019
Status: Offline
Points: 29
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 19hba66 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2019 at 4:30am
Originally posted by softlad softlad wrote:

Put the 2400 RAM in and it boots now.

wont let me into the BIOS with my wireless keyboard. F11 does nothing.

Going to put a normal keyboard in next week then update the bios to 3.50.

Hopefully everything will work then.


I'm using a wireless kb and mouse to access BIOS on my B450 ITX with F2 or delete. I would think that ASRock uses the same keys on all their mobos.
Back to Top
bep1995 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 26 Sep 2019
Location: Greece
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bep1995 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2019 at 4:36am
I have a quick question, because my current HDD is mbr and I want to convert it to gpt I need to know if fatal1ty b450 gaming k4 support legacy bios and if yes, how to enable it. Thanks in advance !!
Back to Top
Ray62 View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 01 Jul 2018
Location: Germany, Berlin
Status: Offline
Points: 706
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ray62 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2019 at 6:57am
This should be CSM (Compatibility Support Module) under Boot, which has to be enabled.
Asrock Fatal1ty X370 Professional Gaming Offline
Under test:
MSI X570_MEG_ACE | AMD Ryzen 9 3900X | Scythe Mugen5 | 2x16GB F4-3200C14D-32GTZ@3466 | ASUS GeForce GTX 1080 Ti FE
Back to Top
bep1995 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 26 Sep 2019
Location: Greece
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bep1995 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2019 at 7:08am
Originally posted by Ray62 Ray62 wrote:

This should be CSM (Compatibility Support Module) under Boot, which has to be enabled.


Ok, thank you man !! I found this picture and it is as you said.
Back to Top
Distortion View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Sep 2019
Location: Finland
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Distortion Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Sep 2019 at 8:28pm
Originally posted by skavan skavan wrote:

Originally posted by Distortion Distortion wrote:

Here´s a link from the Reddit topic:

http://www.mediafire.com/file/tk4uy0vkic6ae8a/X470TC_3.62.zip/file


Hi, this is a link to a file, containing I'm not sure what - but looks like an x470 firmware file? (I'm on x570).

Did you mean to post the file, or a link to a reddit thread?


Sorry, I meant to reply to the user asking about X470 Taichi beta BIOS, that is the link to the file, thet can be found from the reddit topic here:

https://www.reddit.com/r/ASRock/comments/cm0shy/tech_support_sent_you_a_beta_bios_post_it_here/?sort=new
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 4142434445 108>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.