ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - BIOS Updates, Urgent note, Please read.
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

BIOS Updates, Urgent note, Please read.

 Post Reply Post Reply Page  <12345 17>
Author
Message Reverse Sort Order
BerndGaykema View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Nov 2019
Location: Netherlands
Status: Offline
Points: 124
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BerndGaykema Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Aug 2021 at 4:38pm
Originally posted by Juharoid Juharoid wrote:

Hi guys! I was wondering what the order of bios updates is to update my motherboard for ryzen 5000 series cpu. So i have b450 pro4 mobo and currently my bios version is 1.50. I understood that i have to update to 1.80 and do the amd updates aswell but where do i go from there?
Best to read the support website for your motherboard. And remember: it's your own risc !
X570 Creator, Ryzen 7 3800X, Corsair Vengeance LPX 2x16GB 3200 CMK32GX4M, Kingston NVMe A2000 500GB (OS), 1000GB (Data).
Back to Top
Juharoid View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13 Aug 2021
Location: Finland
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Juharoid Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Aug 2021 at 4:08pm
Hi guys! I was wondering what the order of bios updates is to update my motherboard for ryzen 5000 series cpu. So i have b450 pro4 mobo and currently my bios version is 1.50. I understood that i have to update to 1.80 and do the amd updates aswell but where do i go from there?
Back to Top
linny View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Jul 2021
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote linny Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Jul 2021 at 7:46am
Morning All, I have a 3500x with B450 Pro board currently running p2.00 BIOS. it currently works fine but is it worth updating the bios to 5.20 Update AMD AGESA ComboAM4v2 1.2.0.3b ? any thoughts will be much appreciated.
Back to Top
roxynando View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 26 Jan 2021
Location: Goias, BRAZIL
Status: Offline
Points: 18
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote roxynando Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Jun 2021 at 6:16pm
Thanks for answering. I will do the BIOS update test initially.

My version of the 2700 Ryzen 7 is not the "X". I'm thinking of replacing it with the third generation, using Ryzen 5 (3600), again without the "X".
ASROCK B450M STEEL LEGEND / AM4 RYZEN7 2700 / 16GB (2X8) CORSAIR VENGEANCE PRO RGB (DDR4-3600) / SSD M2 512GB (C:) / M2 NVME 1TB (D:) / HDD 2TB SEAGATE (E:) / XPG PSU 650W CORE / WC GAMEMAXX 240MM
Back to Top
zzu View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16 Jun 2021
Status: Offline
Points: 405
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zzu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Jun 2021 at 3:39pm
Users want to know whether they can downgrade the UEFI firmware versions or not.
Back to Top
spacednow View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 29 Jan 2016
Location: IL
Status: Offline
Points: 264
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote spacednow Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Apr 2021 at 2:03am
A note for someone considering updating to Bios 4.80. Worked OK on Fatal1ty B450 Gaming K4 with Zen+ (Pinnacle, no APU). I was concerned about issues that others have had with previous versions. I had updated to 3.90 without issue, and have now updated to 4.80. Windows 7 took a short time to load drivers afterwords, but everything is working good (after rebooting with driver changes) and now there are some new bios options. Only thing that is off is the trc clocking in memory XMP profile, but thats it and not a problem.

Fatal1ty B450 Gaming K4
G.SKILL Flare X 16G Mem kit
Ryzen 1600AF
Radeon RX 550 4GB
970 EVO Plus NVME
Win 7 x64
The more you learn the less you know.
Back to Top
Nose View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Apr 2021
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nose Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Apr 2021 at 4:32pm
audio issues

in the last bios update (2.60) my b450m / ac board allowed to accelerate the ram frequency to 3733(with XMP), I was happy, but then I realized that this generated audio problems, I back to 3200, so ... ñe, good luck to everyone
Back to Top
marcin2468 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 17 Sep 2019
Status: Offline
Points: 54
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote marcin2468 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Apr 2021 at 3:50am
I tried newest bios (4.70) for X470 taichi ultimate an ryzen 2700 with 2x16 GB 3200 Mhz RAM. Unfortunately on newest bios i Couldn't set RAM to work on 3200 Mhz.

I used again 3.3 bios for my motherboard. Maybe someday I will again try new corrected bios (or when I change my CPU to newest model)
Back to Top
DSD27 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 25 Nov 2018
Location: Azores
Status: Offline
Points: 153
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DSD27 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Apr 2021 at 1:11am
Originally posted by Anto_Mastro Anto_Mastro wrote:

Originally posted by DSD27 DSD27 wrote:

So you flashed 4.10 with the warning, but now you're worried about 4.80 which doesn't have it? Personally would update it.
That flashing looks weird, and also, I can see that you didn't make a EUFI windows installation, you did a legacy installation.


Lol, tell me about it?

Thing is now nothing is broken, been 4 days with no issues. Only 'issue' is the weird flashing at the start. I tried reinstalling GPU drivers but nothing really worked.

Yeah, it's Legacy, not UEFI. I googled a bit how to convert to UEFI but I saw there is a chance of data loss etc so I wouldn't want to take the route.

What I am 99% sure about is that this latest BIOs update caused the flashing, because when (the same day) I updated to 1.80 and then to 3.10 the flashing did not exist. I am just afraid jumping from 4.10 (current) to 4.80 because it might make things even worse.

I would update the Bios and then make a fresh UEFI Windows installation.
Back to Top
Anto_Mastro View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Apr 2021
Status: Offline
Points: 95
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Anto_Mastro Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Apr 2021 at 9:29pm
Originally posted by DSD27 DSD27 wrote:

So you flashed 4.10 with the warning, but now you're worried about 4.80 which doesn't have it? Personally would update it.
That flashing looks weird, and also, I can see that you didn't make a EUFI windows installation, you did a legacy installation.


Lol, tell me about it?

Thing is now nothing is broken, been 4 days with no issues. Only 'issue' is the weird flashing at the start. I tried reinstalling GPU drivers but nothing really worked.

Yeah, it's Legacy, not UEFI. I googled a bit how to convert to UEFI but I saw there is a chance of data loss etc so I wouldn't want to take the route.

What I am 99% sure about is that this latest BIOs update caused the flashing, because when (the same day) I updated to 1.80 and then to 3.10 the flashing did not exist. I am just afraid jumping from 4.10 (current) to 4.80 because it might make things even worse.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12345 17>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.111 seconds.