ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Cant reset bios password
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Cant reset bios password

 Post Reply Post Reply
Author
Message
rambo667 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20 Dec 2015
Location: croatia
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rambo667 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Cant reset bios password
    Posted: 21 Dec 2015 at 3:07am
I have a asrock fm2a75 pro 4+ two years ago i set a password for my bios and i dont know it i tried removing the cmos battery and leaving it out for the night and tried moving the jumpers to clear cmos but nothing happen ,the bios password is still there and i cant install windows because of tbat help pls:)

Edited by rambo667 - 21 Dec 2015 at 3:08am
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2015 at 5:13am
I trust you understand from where I come when all I can say is to Google it.
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2015 at 5:14am
Or ASRock Tech Support. Maybe ....

http://event.asrock.com/tsd.asp
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 10338
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2015 at 5:53am
When you removed the CMOS battery and cleared CMOS did you disconnect the power from the system? It may be a silly question but I have seen people forget many times. Clear CMOS will not remove a password, at least not on most systems, the battery needs to be pulled and the system disconnected from power. It also helps to push the power button on the system to expend the charge in the PSU's capacitors. 
Back to Top
rambo667 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20 Dec 2015
Location: croatia
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rambo667 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2015 at 6:58am
Yes i disconected the power when i removed the CMOS battery and cleared the BIOS and i also tried pushing the power button before connecting the power to the system.
Back to Top
DarkStar-82 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 21 Dec 2015
Location: United Kingdom
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DarkStar-82 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2015 at 8:39am
modern boards do not store bios passwords in open memory, now they tend to be encrypted and written to chip therefore they cant be deleted by pulling the battery as of old.

Universal boot CD has bios tools that may or may not allow you to wipe the password but that all depends on whether or not you can boot to a cd / USB.

If not, Id say your sunk on that one. You may be able to purchase a new bios chip for it on ebay, or if your very lucky, you will find an old school computer store with an eeprom programmer that can reflash your chip manually for you.

Good luck.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 10338
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2015 at 2:23pm
You can purchase a new BIOS chip directly from ASRock for $5.00.

More info can be found here.
Back to Top
rambo667 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20 Dec 2015
Location: croatia
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rambo667 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Dec 2015 at 3:57pm
I will probably buy a new bios chip thank you :)
Back to Top
rambo667 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 20 Dec 2015
Location: croatia
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rambo667 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Dec 2015 at 5:06am
So i took the pc and gave it to a local store and their programers somhow reprogramet the bios and now everything works they did it for just 10??:)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.063 seconds.