ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - asrock H110M-HDV not work front panel usb
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

asrock H110M-HDV not work front panel usb

 Post Reply Post Reply Page  123>
Author
Message
Jurijs View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Mar 2016
Location: Latvia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jurijs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: asrock H110M-HDV not work front panel usb
    Posted: 05 Mar 2016 at 3:25pm
asrock H110M-HDV not work front panel usb.
back usb port setup usb flash all work

Back to Top
Jurijs View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Mar 2016
Location: Latvia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jurijs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 4:20pm
All the others usb 2.0 and usb 3.0 ports on the computer work fine.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22268
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 4:34pm
Is the case front panel USB connected to the motherboard and what connector does it have?



USB 2 connectors attach to the headers I highlighted in green and a USB 3 connector attaches to the red highlighted header.

Be sure the connectors are connected to the correct headers on the motherboard.
Back to Top
Jurijs View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Mar 2016
Location: Latvia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jurijs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 4:38pm




Edited by Jurijs - 05 Mar 2016 at 7:22pm
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22268
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 4:43pm
Is this a PC you built yourself or is it one that was purchased assembled? 

Every PC case with front USB ports has cables that need to be connected to the motherboard in order for the front ports to function. The picture I posted above indicates where the cable needs to be connected. The green highlighted header for USB 2 and the red highlighted header for USB 3. As you can see they connections are different for USB 2 and USB 3.

You will need to open up your case and check to be sure the front panel USB cable/s are connected to the motherboard in the correct places. 
Back to Top
Jurijs View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Mar 2016
Location: Latvia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jurijs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 4:46pm
My case Fractal design.
http://www.fractal-design.com/home/product/cases/define-series/define-r5-blackout-edition




Edited by Jurijs - 05 Mar 2016 at 6:34pm
Back to Top
Jurijs View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Mar 2016
Location: Latvia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jurijs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 4:48pm
Everything is connected correctly, you need a photo?
Back to Top
Jurijs View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Mar 2016
Location: Latvia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jurijs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 4:59pm
Foto usb 3.0 and usb 2.0



Edited by Jurijs - 05 Mar 2016 at 6:31pm
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 22268
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 5:10pm
A photo isn't necessary Wink Nice case choice by the way Thumbs Up

Please understand that we have no way of knowing the experience level of a forum member so I must cover the basics in case your level of understanding is low. Many people purchase prebuilt systems and have no idea what goes on inside their case.

Now that we have determined that the cables are indeed connected correctly we can proceed with other troubleshooting steps.

From the Speccy screenshot you posted you are using Windows 7 64, an i3 6100 (I am guessing by the clock speed) and a GTX 750ti with your ASRock H110M-HDV board. This is all helpful to know, especially the OS version.

Have you installed the USB drivers for windows 7 64? If not you can get them here

If the drivers are in fact already installed then check to see if the front USB ports are providing power to the devices connected to them. If not then check that the devices being connected are properly connected, sometimes front panel USB ports can be very tight when new and prevent devices from properly being seated in the port. If the devices are being powered but not being detected then you can try clearing CMOS or restoring factory defaults in your BIOS to rule out any potential settings that could be disabling or affecting the front panel USB headers.

Let me know how it goes. If none of this helps we will have to dig deeper. 
Back to Top
Jurijs View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 05 Mar 2016
Location: Latvia
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jurijs Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05 Mar 2016 at 5:31pm
All drivers are installed.

Front panel usb 3.0 and 2.0 have power and running Logitech H-800 without any problems.
It does not work usb HDD or USB flash drive
Back any usb port setup usb flash or usb HDD all work



Edited by Jurijs - 05 Mar 2016 at 6:39pm
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.140 seconds.