ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Asrock Taichi x370 + 5800x Upgrade: no post and er
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Asrock Taichi x370 + 5800x Upgrade: no post and er

 Post Reply Post Reply
Author
Message Reverse Sort Order
Talon View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 May 2022
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Talon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Asrock Taichi x370 + 5800x Upgrade: no post and er
    Posted: 15 May 2022 at 2:10pm
Originally posted by kerberos_20 kerberos_20 wrote:

bios 7.10 is there, use that one
https://www.asrock.com/mb/AMD/X370%20Taichi/index.asp#BIOS


Oh, nice, they just released that a few days ago.

Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 2097
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 May 2022 at 1:44pm
Back to Top
Talon View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 May 2022
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Talon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2022 at 5:47am
I did see this, X370 Pro4     7.20     04/26/2022     04/29/2022,
so, I assume we need to wait for 7.20 to come to the X370 Taichi board.
Back to Top
Talon View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 May 2022
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Talon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 May 2022 at 5:44am
Did you ever find a solution?

It seems that the 7.04 BIOS doesn't support 5X00 CPUs yet.

Back to Top
KoomaAppa View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 11 Apr 2022
Location: South Korea
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KoomaAppa Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Apr 2022 at 8:47pm
I am running Asrock Taichi x370 & 1800x and was looking forward to upgrading the CPU to 5800x.

Unfortunately, replacing the CPU results in a dreaded boot cycle loop & the error code LED remains blank. Of course, this means I cannot even get to the BIOS.

When I put the 1800x chip back in, everything works like a charm again.

So far, I've done the following before replacing the 1800x with 5800x:

- Upgraded the BIOS to 7.04 (currently the latest)

- Cleared the CMOS via the button in the back of the mobo, jumper, as well as removing the battery for at least 4 hours

- Restore the BIOS settings to default (be sure not to use XMP profile)

- Use just 1 out of the 2 DDR4 2133 RAM (16GB each) sticks and in different slots (A2, B2, A1, etc.)

- Removed all the extra drives except the NVME startup SSD running Windows 10

What am I missing? Could the blank error code LED mean I have a bad CPU? Any help would be much appreciated!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.113 seconds.