ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Bios access issue X570S PG Riptide
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Bios access issue X570S PG Riptide

 Post Reply Post Reply
Author
Message
widow88 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 Jun 2022
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote widow88 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Bios access issue X570S PG Riptide
    Posted: 28 Jun 2022 at 6:13am
Hello everyone,
I have an ASRock X570S PG Riptide and I can't access the bios settings, I tried several things but unfortunately without success:
With a ps2 keyboard, with a USB keyboard on the usb2 port, with just one memory stick (I tried with the 4 I have), with the "restart to uefi" application, but nothing worked.
When I try to go into the bios the system always freezes, no boot.
Otherwise the system works fine when I don't try to go into the bios (Windows 10 boots quickly, occt tests work without problems, etc....)

I also tried to update the firmware to version 1.50 (with the BIOS Flashback button), the update was successful but again no possibility to go into the bios: the system is still blocked.
I am obliged to turn off the power supply to be able to restart Windows.

My configuration:
Ryzen 5900x
32GB of Crucial Ballistix BL8G30C15U4B.8FE (4*8)
GeForce Gtx 1060
Sandisk nvme
680w Bequiet

Thanks in advance for your help
Back to Top
widow88 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 Jun 2022
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote widow88 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Jun 2022 at 5:22am
As additional information, when I try to go into the bios there are lights from the PSC (Post Status Checker) who becomes red and they stays red.
These are the BOOT, DRAM and CPU LEDs
The VGA light is off.

But when i start the computer whitout willing to go in the bios these lights (including the VGA one) goes on and off and when windows is started they are all off.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 14208
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Jun 2022 at 10:37pm
Have you tried disconnecting all devices from the system except for keyboard and
display?
Some USB devices can cause the BIOS to hang/freeze. I have also seen it happen with
some SATA devices (Optical drives and hard disks etc).
Back to Top
widow88 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 Jun 2022
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote widow88 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jul 2022 at 4:17am
Originally posted by Xaltar Xaltar wrote:

Have you tried disconnecting all devices from the system except for keyboard and
display?
Some USB devices can cause the BIOS to hang/freeze. I have also seen it happen with
some SATA devices (Optical drives and hard disks etc).


Hello Xaltar,
I tried but it was no successful.
I also open a case for several days by Asrock (https://event.asrock.com/tsd.asp) but got no reply for the moment.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.094 seconds.