ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - B550 pro4 not posting
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

B550 pro4 not posting

 Post Reply Post Reply
Author
Message
snakex64 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Jul 2022
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote snakex64 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: B550 pro4 not posting
    Posted: 27 Jul 2022 at 7:15am
Hi!

I have just received a new B550 pro4 and I can't get it to post, I have it with :
-Ryzen 5 5600X
-2x16 GB DDR4 3200 (https://www.newegg.ca/team-32gb-288-pin-ddr4-sdram/p/N82E16820331618?Item=N82E16820331618)
-My old GTX 1070ti

I have both CPU and DRAM led open, no sound coming from the speaker, no image showing up on the screen.

I tried with the RAM I use in my other desktop and it doesn't work either. I've also tried with only 1 in A2 slot without success.

The GPU led opens but the fan close after 1s . I can't even turn it off holding the power button, I have to switch the PSU off.

Anyone have an idea ?

Thanks,
Back to Top
threadzipper1957 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 05 Mar 2022
Status: Offline
Points: 5635
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote threadzipper1957 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Jul 2022 at 6:49pm
For this CPU, the BIOS version should be 1.20 or higher, the BIOS version is written on a small sticker on the chip itself
Disconenct all cables and test the board outside the chassis, sometimes one of the metal contacts of the IO shield, goes IN the port, instead of the outside.
Check the pins on the CPU, if you put it in the wrong way, 4 pins will be bent.
If this fails, use the customer support form, and provide the details
https://event.asrock.com/tsd.asp
When using Gmail., check your spam folder for replies
Kind Regards
Back to Top
snakex64 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 27 Jul 2022
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote snakex64 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28 Jul 2022 at 4:46am
This sadly ( or happily ) was a stupid mistake. I forgot the 12 pin ATX power on the mobo...

Thanks for the help!

Hopefully someone else can fall on this and not spend 4h trying to figure it out ?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.