ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X670E Taichi crashes / reboots
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

X670E Taichi crashes / reboots

 Post Reply Post Reply Page  <1 131415
Author
Message
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 23303
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Jun 2023 at 4:05pm
Good luck with the RMA. Unfortunately things like this happen, it's why the RMA
system exists. Hopefully the replacement sorts out your issues.
Back to Top
TomH View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Jun 2023
Location: Campbell, CA, U
Status: Offline
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote TomH Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Jul 2023 at 4:28am
RMA X760E Taichi Carrara motherboard arrived last week. It came with recent 1.24 BIOS. Under testing.

It seems to run with and without crash as expected. AMD 7950X is incompatible with C-State. Once I disable Global C-State in BIOS, no more crash so far. Will see.
Back to Top
Katana1074 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 31 Dec 2022
Status: Offline
Points: 1310
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Katana1074 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jul 2023 at 4:58am
Originally posted by TomH TomH wrote:

RMA X760E Taichi Carrara motherboard arrived last week. It came with recent 1.24 BIOS. Under testing.

It seems to run with and without crash as expected. AMD 7950X is incompatible with C-State. Once I disable Global C-State in BIOS, no more crash so far. Will see.


Hi there
The problems your having Seems very similar to this thread :

https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=25386&PN=1&title=x670e-taichi-cant-run-stable-with-acpi-cstates
CPU: RYZEN 7950x | Motherboard: ASROCK X670E TAICHI | GPU: MSI RTX4090 LIQUID X 24GB | RAM: FURY X DDR5 C40 | Hard Drive: INTEL OPTANE 900P 480GB,1 x SAMSUNG 980 PRO 2TB,2 X ADATA S8200X 2TB
Back to Top
Xaamoh View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 18 Oct 2023
Status: Offline
Points: 45
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaamoh Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 Apr 2024 at 6:59am
I had the same issue: black screen randomly. In Windows event viewer no entry. I figured out, that the power-cable between power-supply and GPU was the reason. I replaced it. Since then no problems at all.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 131415
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.143 seconds.