ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - SSD is a no show
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

SSD is a no show

 Post Reply Post Reply
Author
Message
leather guy View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31 Jan 2023
Location: United States
Status: Offline
Points: 20
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote leather guy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: SSD is a no show
    Posted: 31 Jan 2023 at 6:30am
I have a asrock B450steel legend board w/Ryzen 5700, 16GB ram, running W 10 home version,1TB WD drive, built it in 2021.
my problem is that I am trying to install a 1tb "Crucial" pcie 3.0 NVMe M.2 ssd BUT the mb does not see the new ssd. I have tried all I can think of (which isn't much really) but still no ssd shows up. I don't have a problem with the pc restarting just nothing is showing up in the bios or in windows. I have it installed in the top M.2 slot next to the top PCIE location where there is a new AMD inexpensive graphics card (like that's even a possibility?)
So if someone can please help me out here I would be indebted to you for your help!     
maker
Back to Top
Katana1074 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 31 Dec 2022
Status: Offline
Points: 1310
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Katana1074 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31 Jan 2023 at 10:11pm
Hi there

Make sure the nvme drive is in the upper (m2_1) slot....

Enter the bios and the go to the advanced tab and then into storage configuration
then onto nvme configuration...
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 1.156 seconds.