ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - TPM won't enable in BIOS
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

TPM won't enable in BIOS

 Post Reply Post Reply
Author
Message
DarkJon75 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Sep 2023
Location: UK
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DarkJon75 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: TPM won't enable in BIOS
    Posted: 15 Sep 2023 at 4:38pm
Hi all,

I'm having an issue getting TPM enabled on my PC. It's a newish build (about 4 months old) and a clean install of Windows 11, which went on without issues.
For reference the basic PC Specs are:

Asrock Z790M PG Lightning D4 with 7.02 BIOS
i5 13600KF (no OC)
ARC A770 GPU
64GB 3200 DDR4 RAM (no OC)
M2 NVMe drives in both slots and a SATA SSD

Secure Boot is enabled and CSM is disabled.

When I enable the Intel Platform Trust Technology in the BIOS, hit F10 and save, the PC makes a loud click, fans stop for a second likes it's completely powered off, then it re-starts. Normally when changing BIOS setting I've found it stays running and just reboots.

Other than that the PC is rock solid. Any ideas or am I missing something obvious?

Thanks in advance,

Jon
Back to Top
DarkJon75 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 15 Sep 2023
Location: UK
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote DarkJon75 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Sep 2023 at 9:45pm
Nevermind, looks like board has a TPM header and not a TPM chip installed already. Probably explains that one!

Thanks for looking though

Jon
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.