ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > OverClocking(OC) Zone > OC Technical Discussion
  New Posts New Posts RSS Feed - i7 6700K GPU/IGP overclock not working?
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

i7 6700K GPU/IGP overclock not working?

 Post Reply Post Reply
Author
Message Reverse Sort Order
Enverex View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Aug 2016
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Enverex Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: i7 6700K GPU/IGP overclock not working?
    Posted: 03 Aug 2016 at 3:37am
I have the exact same issue. I'm using an i7-5775C on the Z97E-ITX/ac motherboard and I can set the frequency in the BIOS, but it doesn't actually do anything. I can set it to 1250 or 1400 (from 1150) but it just shows as 1150 still when it's in use.

Did you find a reason for this or a solution?
Back to Top
jcsbanks View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Jun 2016
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jcsbanks Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Jun 2016 at 5:28pm
I have sent a query to ASRock through the A-tuning program. Hopefully the email sent as it showed busy for a while but then didn't confirm anything on the screen or by email.

I don't need a dedicated GPU, just want to get the most out of half of the die area on my 6700K that is dedicated to the Intel graphics which are half decent but could do with a tweak :)
Back to Top
clubfoot View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Mar 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 246
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clubfoot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jun 2016 at 8:23am
Sorry no, I use dedicated video cards, I found the following article:

http://www.anandtech.com/show/9533/intel-i7-6700k-overclocking-4-8-ghz/7
Back to Top
jcsbanks View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Jun 2016
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jcsbanks Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jun 2016 at 3:52am
Yes. The only value I can find is in two places in UEFI, on the overclocking page and further down.

Have you been able to do it and know the steps required?
Back to Top
clubfoot View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Mar 2016
Location: Canada
Status: Offline
Points: 246
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote clubfoot Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jun 2016 at 3:30am
Did you select the gpu frequency manually?
Back to Top
jcsbanks View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 03 Jun 2016
Status: Offline
Points: 6
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jcsbanks Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jun 2016 at 9:17pm
I have above CPU with air cooling. It runs 4.7GHz no problem on the CPU which I have turned down to 4.6GHz to give stability margin (also cache at x46), but the GPU will not increase beyond 1150MHz, only reduce. I want to try it at 1300MHz. I have tried in UEFI and A-Tuning. UEFI is updated. I can set 1300MHz but when running FurMark and then CPUID HW monitor it only shows 1150MHz or below.

Board is Z170 Extreme4.

What am I missing?

Thanks.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.154 seconds.