ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - Asrock B450 Pro4 blind bios update
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

Asrock B450 Pro4 blind bios update

 Post Reply Post Reply
Author
Message
RXg8 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Feb 2024
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RXg8 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Asrock B450 Pro4 blind bios update
    Posted: 15 Feb 2024 at 2:55pm
I get a black screen with my Asrock B450 Pro4 mainboard until the OS (Linux in my case) initializes the graphics card (RX Vega 11 integrated with AMD Ryzen 5 2400GE). I suspect a bios update would fix it, but I can't do that without seeing what I'm doing. So what I need are the keyboard inputs required to perform a bios update blind. Can anybody help me?
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 23273
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Feb 2024 at 4:23pm
The issue isn't the GPU not being detected but rather the display isn't being
seen before the OS loads.

You can try other cables, some HDMI cables can be problematic when it comes to
display detection. If you have the option you can also try the other display outputs.
D-Sub (the old VGA style output) almost always works but you can also try the
Display Port/HDMI depending on what you already have connected.
Back to Top
RXg8 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Feb 2024
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RXg8 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Feb 2024 at 5:10pm
I have tried HDMI, DisplayPort and D-Sub cables, it doesn't seem to make a difference.

It's not that there's no signal (my monitor detects a signal) it's just that it's a black screen. Interestingly, my SATA Controller Card's (SilverStone ECS06) BIOS *does* get displayed for some reason; but BIOS and bootloader (GRUB) show a black screen.
Back to Top
Xaltar View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group
Avatar

Joined: 16 May 2015
Location: Europe
Status: Offline
Points: 23273
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Xaltar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Feb 2024 at 5:22pm
That is odd, if the OPROM is showing that should mean it's working. Have you tried
doing a CMOS clear? If not I would do that, I find this method works best to clear
out gremlins and bad config info a typical clear doesn't seem to quite remove:

https://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=630&title=how-to-clear-cmos-via-battery-removal

If that doesn't resolve the issue then I would open a ticket with ASRock:
https://tw.asrock.com/events/tsd.asp

You can include a link to this thread so they can check it out.

Good luck
Back to Top
RXg8 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 15 Feb 2024
Status: Offline
Points: 50
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RXg8 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Feb 2024 at 8:08pm
Clearing the CMOS worked, thanks!
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.