ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - taichi bios v2.40 (agesa 1006) is out, feedback
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

taichi bios v2.40 (agesa 1006) is out, feedback

 Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Message
razielrah View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13 May 2017
Status: Offline
Points: 26
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote razielrah Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Jun 2017 at 7:11pm
Originally posted by Velajan Velajan wrote:

Well, since it looks like my other posts was purged I'm just going to post the same thing.

My ram, Corsair Vengeance LED CMU16GX4M2C3200C16 (SK Hynix), went from being able to do 2666Mhz at 18-18-18-36 to being unable to do anything over 2133mhz 15-15-15-36. It doesn't matter what timings I choose, it will not boot past 2133mhz with the AGESA 1006 update, and responds even worse when I switch the command rate from 1T to 2T where it won't boot at 2133mhz.

Voltage is at 1.35, which I have played with up to 1.45, SoC is at 1.1, which I have played with up to 1.2.

Nothing. Works.

Did I just manage to pick the absolute worst ram available?


What rev are your RAM? cause same ram run at 2933MHz.
Back to Top
Velajan View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 28 May 2017
Status: Offline
Points: 3
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Velajan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jun 2017 at 10:52am
CMU16GX4M2C3200C16R
Revision 5.39
Back to Top
Kaluzhin View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Jun 2017
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kaluzhin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Jun 2017 at 2:33pm
Thx for the tips but it didnt help(((( i could start on 2933 cl16 2t/1t with soc 1.1 but get blue screen 0xd1 on simple work. I wonder if it is my memory issue or bios issue. On auto on 2.40 i get blue screen even on 30x100, all auto, memory auto(2400). I guess some work needs to be done in 2.x0 next bios. I just rolled back to 2.30 and now on 3800, ddr 2400 no blue screens and such under aida stress test full night
Back to Top
010101 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 13 Jun 2017
Location: Argentina
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote 010101 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Aug 2017 at 11:23pm
Originally posted by GenesisDoes GenesisDoes wrote:

I'm getting the same results as with the Beta Bios (2.34/2.36). My 2x16GB G.skill TridentZ F4-3200C16D-32GTZKW ram rated for 16-18-18-38 can reach 3066 (16-16-16-37). Will not post at 3200 no matter what I try. Keep in mind that for AGESA 1.0.0.4a and before, the max it would go was 2400. Command Rate 1 or 2 doesn't help matters for me so I just leave it at 1.



Hi what setting you use? i have a similar kit F4-3200C16D-32GTZSW
and no luck in more than 2800, 2933 is unstable 
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.297 seconds.