ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X399 Taichi pci.sys windows 7 x64 stop d1 bsod
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

X399 Taichi pci.sys windows 7 x64 stop d1 bsod

 Post Reply Post Reply Page  <1234>
Author
Message
PlazmaBern View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 01 Dec 2017
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PlazmaBern Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15 Dec 2017 at 10:39pm
MisterJ,

No AMD drivers are installed, I wanted to try it out-of-the-box as the windows installation covered every device driver during installation.  It is currently running version 1709 build 165299.125.  I will try to get the dump uploaded soon.  Thanks.

Regards,
Bern
X399 Taichi, Threadripper 1950X, 2x Samsung 960 EVO NVME, G.Skill Ripjaws V Series 32gb 4x8gb, 2x Asus GeForce GT710 2gb, win 7 64 bit, bios 2.00
Back to Top
ssateneth View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Oct 2017
Status: Offline
Points: 114
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ssateneth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Dec 2017 at 12:41pm
1D STOP error and IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL lead to general memory and/or CPU instability. Please remove all overclocks, load all optimized defaults, and turn off core performance boost and report back if issue continues.

edit: after attempting some Win7 installs myself, I am also getting the same issue, STOP error 1D with pci.sys. All UEFI settings were set to default, tried disabling IOMMU, disabling SMT (hyperthreading), disabled 1 zeppelin die, Win7 installer eventually BSOD's, sometimes when loading from USB, something when decompressing the OS from USB (stage 1 install), and once during stage 2 install (after USB has copied to hard drive). Haven't been able to complete the install yet. Something is up indeed.

I wanted to try Win7 because I get stutter issues with Win10.


Edited by ssateneth - 26 Dec 2017 at 1:42am
MB: X399 Taichi, UEFI L3.32
VGA: EVGA 1080 Ti FTW3
PSU: Seasonic PRIME 1300 W PLATINUM
CPU: AMD Ryzen Threadripper 2950X
MEM: 4x16GB, 3600MHz G.Skill Trident Z F4-3600C17Q-64GTZKW
Back to Top
stevie316 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 03 Jan 2018
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote stevie316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jan 2018 at 9:24am
I was installing from DVD on an MSI X399 Sli Plus and Windows 7 blue screened all the time. Wouldn't even start to decompress the install files. I replaced memory and reset board to defaults. Finally took board & cpu back after i could only install Windows 10 and only with one memory stick. Got intel 7820x and Windows 7 was a breeze. I suspect it's something with Threadripper because Ryzen installs fine. I don't know i'll switch back to AMD after this experience.
Back to Top
Prodif View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Apr 2017
Status: Offline
Points: 79
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prodif Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03 Jan 2018 at 4:09pm
stevie316
Setup in bios V Core 1.4V. ? 
I have X370 Taichi & 1800x and similar error pci.sys on Win 7,  but I managed to find working version BIOS.


Edited by Prodif - 03 Jan 2018 at 4:14pm
ASRock x370 Taichi (bios v2.36) / Ryzen-1800X / Crucial CT16G4DFD824A x2 / GPU: AMD R9 NANO / SSD NVMe Samsung 960 PRO MZ-V6P1T0BW (M.2) / HDD SATA 3TB x6 / PSU: Corsair AX860i
ps. RedDragon, by AG
Back to Top
stevie316 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 03 Jan 2018
Status: Offline
Points: 2
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote stevie316 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jan 2018 at 3:35am
Any of the lineup from 1200 ~ 1800x install just fine with Windows 7 and a PS/2 keyboard. Just Threadstripper that refused to install and others have the same issue with pci.sys even on Windows 10.
Back to Top
Prodif View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Apr 2017
Status: Offline
Points: 79
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Prodif Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jan 2018 at 4:35pm
ASRock x370 Taichi (bios v2.36) / Ryzen-1800X / Crucial CT16G4DFD824A x2 / GPU: AMD R9 NANO / SSD NVMe Samsung 960 PRO MZ-V6P1T0BW (M.2) / HDD SATA 3TB x6 / PSU: Corsair AX860i
ps. RedDragon, by AG
Back to Top
zlobster View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 02 Sep 2017
Status: Offline
Points: 403
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zlobster Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jan 2018 at 5:32pm
Originally posted by Prodif Prodif wrote:

stevie316


Clap

It's now my home page in my browser! LOL
1700X ZP-B1 (stock); X370 Taichi (UEFI 3.10); 16GB F4-3200C14-8GFX XMP; 256GB 960 EVO; RX 580 NITRO+ 8GB
Back to Top
Prodif View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Apr 2017
Status: Offline
Points: 79
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Prodif Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04 Jan 2018 at 10:43pm
zlobster
We need to wake them, so they do not doze off. Handshake
ASRock x370 Taichi (bios v2.36) / Ryzen-1800X / Crucial CT16G4DFD824A x2 / GPU: AMD R9 NANO / SSD NVMe Samsung 960 PRO MZ-V6P1T0BW (M.2) / HDD SATA 3TB x6 / PSU: Corsair AX860i
ps. RedDragon, by AG
Back to Top
ssateneth View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 19 Oct 2017
Status: Offline
Points: 114
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ssateneth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Jan 2018 at 8:11am
i almost forgot about this thread. Changing PCI-E gen speed from "Auto" to gen2 fixed all instances of PCI-sys BSOD's for me. Of course this is not optimum as it comes with a ~40% speed hit to PCI-E bus speeds (going from 8GT/s to 5GT/s), but at least I can install Win7 with zero issues now.
MB: X399 Taichi, UEFI L3.32
VGA: EVGA 1080 Ti FTW3
PSU: Seasonic PRIME 1300 W PLATINUM
CPU: AMD Ryzen Threadripper 2950X
MEM: 4x16GB, 3600MHz G.Skill Trident Z F4-3600C17Q-64GTZKW
Back to Top
kgonepostl View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 20 Mar 2018
Status: Offline
Points: 26
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kgonepostl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 Mar 2018 at 8:41am
Already had windows 7 installed from previous builds. Horrible amount of bsods, IRQL bsod, finally got the amd threadripper chipset drivers to install, now seeing EVEN MORE bsods. Reverted PCI-E to gen 2, still doesn't help. Reset motherboard to defaults, still didn't help. Bumped voltage to 1.4v, still didn't help.

HELP!!!!!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1234>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.203 seconds.