ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ASRock AB350M Pro4 - Freezing
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

ASRock AB350M Pro4 - Freezing

 Post Reply Post Reply Page  <1 2223242526 34>
Author
Message
eddie55 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Feb 2018
Status: Offline
Points: 37
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote eddie55 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 Jun 2018 at 8:36pm
Take the OS and drivers out of the equation and simply boot off a sub with memtest... can you get a single pass without errors?

Edited by eddie55 - 07 Jun 2018 at 8:43pm
Back to Top
Jaume View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07 Jun 2018
Location: Rasquera
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jaume Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 1:49am
Originally posted by eddie55 eddie55 wrote:

Take the OS and drivers out of the equation and simply boot off a sub with memtest... can you get a single pass without errors?

Haven't tried with memtest, but Windows Memory test was able to check memory two passes without any error. Don't think is anything memory related. Lowering the RAM with the latest beta bios and underclocking CPU to 3500 hasn't helped.

Back to Top
benzsport357 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 10 Apr 2018
Location: Thailand
Status: Offline
Points: 11
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote benzsport357 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 3:13am
https://forums.tweaktown.com/asrock/65464-ab350m-pro4-ryzen-2200g-windows-10-freezing.html
it that help ?
Back to Top
eddie55 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Feb 2018
Status: Offline
Points: 37
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote eddie55 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 3:26am
If you are sure your hardware is fine and Windows 10 doesn't work out download kubuntu 
and flash it to usb and boot off of it and give it a test drive for a few hours.... maybe even run stress test but i dont know how that would run in a live image


Edited by eddie55 - 08 Jun 2018 at 3:32am
Back to Top
Jaume View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07 Jun 2018
Location: Rasquera
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jaume Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 5:21am
Originally posted by eddie55 eddie55 wrote:

If you are sure your hardware is fine and Windows 10 doesn't work out download kubuntu 

I'm not shure the hardware is fine!Cry

haven't tried with kubuntu, but booted with a live ubuntu USB and had lots of PCIe errors. I've tried with different boot parameters pcie_aspm=off also pci=nomsi and pci=noaer  unable to boot without errors, although the desktop appears and everything seems to work. Haven't tried to stress with linux because all the PCIe errors shown in dmesg.
Back to Top
Jaume View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07 Jun 2018
Location: Rasquera
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jaume Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 5:33am
Originally posted by benzsport357 benzsport357 wrote:

https://forums.tweaktown.com/asrock/65464-ab350m-pro4-ryzen-2200g-windows-10-freezing.html
it that help ?

Thanks benzsport357. Was a bit surprised with the advise of enabling hot swap, but put latest beta bios to default values, tried that and still freezing!
Back to Top
eddie55 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Feb 2018
Status: Offline
Points: 37
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote eddie55 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 5:35am
How's the cooling in the pc.. Maybe put a fan blowing into the side of the pc.. what are the temps
Back to Top
Jaume View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07 Jun 2018
Location: Rasquera
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jaume Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 5:40am
Originally posted by eddie55 eddie55 wrote:

How's the cooling in the pc.. Maybe put a fan blowing into the side of the pc.. what are the temps

Have the case opened and added an additional fan blowing over chipset (was the hottest part at touch).

The temps never go up 60ºC except one sensor that shows 98ºC but I suppose that is a bad mesure, because you can touch all the coolers and they are not so hot!!!
Back to Top
eddie55 View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 02 Feb 2018
Status: Offline
Points: 37
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote eddie55 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 10:19am
all i can say was my computer was crashing like crazy on the desktop and so far its been on for over 24 hours and there have been no problems since upgrading to the latest bios...

Possibly try a different PSU?

Try removing 1 stick of ram and only using 1 in different slots.... 

i can tell you that none of my temps read anything that high

CPU @ 32.5 Ryzen 1600X
GPU @ 24

k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1:        +32.5°C  (high = +70.0°C)

amdgpu-pci-2600
Adapter: PCI adapter
fan1:        1567 RPM
temp1:        +24.0°C  (crit =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)

nct6779-isa-0290
Adapter: ISA adapter
Vcore:                  +0.34 V  (min =  +0.00 V, max =  +1.74 V)
in1:                    +1.30 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
AVCC:                   +3.36 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)
+3.3V:                  +3.36 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)
in4:                    +1.83 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in5:                    +1.10 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in6:                    +1.37 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
3VSB:                   +3.46 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)
Vbat:                   +3.26 V  (min =  +2.70 V, max =  +3.63 V)
in9:                    +0.00 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)
in10:                   +0.94 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in11:                   +1.07 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in12:                   +1.70 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in13:                   +0.26 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in14:                   +1.84 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
fan1:                  1021 RPM  (min =    0 RPM)
fan2:                  1445 RPM  (min =    0 RPM)
fan3:                     0 RPM  (min =    0 RPM)
fan4:                     0 RPM  (min =    0 RPM)
fan5:                     0 RPM  (min =    0 RPM)
SYSTIN:                 +27.0°C  (high =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)  ALARM  sensor = thermistor
CPUTIN:                 +25.0°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
AUXTIN0:                 +7.0°C    sensor = thermistor
AUXTIN1:                +29.0°C    sensor = thermistor
AUXTIN2:                +22.0°C    sensor = thermistor
AUXTIN3:                -28.0°C    sensor = thermistor
PCH_CHIP_CPU_MAX_TEMP:   +0.0°C   
PCH_CHIP_TEMP:           +0.0°C   
PCH_CPU_TEMP:            +0.0°C                                                                                                       
PCH_MCH_TEMP:            +0.0°C                                                                                                       
intrusion0:            ALARM                                                                                                          
intrusion1:            ALARM                                                                                                          
beep_enable:           disabled          
Back to Top
Jaume View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07 Jun 2018
Location: Rasquera
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jaume Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jun 2018 at 4:49pm
Originally posted by eddie55 eddie55 wrote:

i can tell you that none of my temps read anything that high

AUXTIN1:                +29.0°C    sensor = thermistor


In my case AUXTIN1 was near 98ºC but touching the VRM and the chipset cooler nothing was too hot so you could'nt touch.

I'm waiting for a new MB to arrive today. The PSU was a brand new 500W one. I'll post if everyting works changing the motherboard.

Thank you so much for your help!!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 2223242526 34>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.172 seconds.