ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ASRock AB350M Pro4 - Freezing
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

ASRock AB350M Pro4 - Freezing

 Post Reply Post Reply Page  <1 34567 34>
Author
Message
jj747 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Feb 2018
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jj747 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Mar 2018 at 7:52pm
news to asrock about the ab350m pro 4 ?
Back to Top
jmr View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 10 Mar 2018
Status: Offline
Points: 1
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jmr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mar 2018 at 3:10am
It isn't just the AB350M affected by this. This thread sounds like an exact description of the problems I've been having with my X370 Taichi since November. Like the OP, I've tried everything I can think of to solve the problem, including buying components to swap out. The freezes began around 2 weeks after building my system, and occur most often under light load - such as browsing the web. My system sails through all stress tests, and is not overclocked. In the past, my keyboard and mouse would stop moving, and I would be left with a black screen, my system totally locked. Since updating to 4.x series BIOSes, my screen freezes with the final display image still visible. A quick glace at the forum suggests other users, with other boards are having similar issues. There is clearly something wrong with either the manufacturing process, or at a BIOS level. Glad to see you have had no issues with your ASUS board. I'm thinking of doing the same once new boards are released in April.
Back to Top
kasperinline View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Feb 2018
Location: Denmark
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kasperinline Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mar 2018 at 10:29pm
No answer from Asrock Technical Support

I bet they get a lots of questions these days.

My system has been very stable since my last update, but a couple of minutes ago - yet another freeze.

As a new thing I tried to load default XMP-profile for my ram to see if that matter..

Regards
Back to Top
JohnM View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 20 Feb 2018
Location: UK
Status: Offline
Points: 267
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JohnM Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mar 2018 at 10:39pm
Originally posted by kasperinline kasperinline wrote:

As a new thing I tried to load default XMP-profile for my ram to see if that matter..

How was it set before you made this change?
ASRock Fatal1ty AB350 ITX P4.90, AMD Ryzen 5 2400G, 2x8GB Corsair CMK16GX4M2A2666C16, 250GB Samsung 960EVO, 500GB Samsung 850EVO, 4TB WD Blue, Windows 10 Pro 64, Corsair SF450, Cooler Master Elite 110
Back to Top
kasperinline View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 18 Feb 2018
Location: Denmark
Status: Offline
Points: 15
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kasperinline Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Mar 2018 at 10:44pm
I'll flash 4.70 immediately..

Thanks for your answer
Back to Top
axemole View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 11 Mar 2018
Location: US
Status: Offline
Points: 21
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote axemole Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Mar 2018 at 2:06am
ASROCK AB350M Pro4
AMD Ryzen 1800X
G.Skill Ripjaws F4-3200c16D-16GVKB 2x8GB
Samsung 860 PRO 512GB NVMe m.2
EVGA Supernova 650 G2 PSU
Cooler Master Hyper 212X CPU Cooler
HGST enterprise 4TB 3.5" SATA 6GB/s

Same freezing problem here... I'd hate to buy a new MOBO so I am hanging in there hoping that it is a bad bios... if the latest Bios 4.70 doesn't fix it, I will consider a new MOBO... not going to deal with this problem as it is.

March 10, 2018 - Update 3:07pm EST - New York, NY
I just applied the 4.70 and the PC seems to be stable... will leave it overnight, working, see if it crashes... will update...

March 10, 2018 - Update 9:36pm EST - New York, NY
I've had it running for about 6 & half hrs straight and no crash since BIOS 4.70 update... Hope this is the answer to our prayers... however, if it freezes/crashes/reboots I will go for the ASUS TUF B350M-PLUS GAMING everyone is talking about... but so far, it is working fine... and I even bumped the ram to 2133Mhz... I will keep updating.

March 11, 2018 - Update 5:56pm EST - New York, NY
I checked the PC at around 8:30am and the PC was frozen.  It freeze must have taken place after 3am because I had a scheduled Sychronize/Backup event and it completed without problems.  So far "at least" 12hrs in a row, is the longest the PC has been without crashing/freezing/rebooting. OOOOPS...
It just froze again.  I clicked on Chrome and it brought it up... and it just crashed again.

That is is... I am getting the ASUS TUF B350M-PLUS GAMING mobo... I am not wasting any more time on this board.  I will keep it because my 15days to returned it is gone, I hope that ASRock figures this one out and is able to fix this problem for the future.

CAVEAT EMPTOR... STAY AWAY from this board unless you are prepared to live in the bleeding-edge... and bleed you will.

You have been warned.


Edited by axemole - 12 Mar 2018 at 6:06am
Quis custodiet ipsos custodes?
Back to Top
PetrolHead View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 07 Oct 2015
Status: Offline
Points: 403
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PetrolHead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Mar 2018 at 4:44am
I'm on BIOS 3.3 and I haven't had problems with freezing over the past three months, not even when I've left the computer on overnight. The few crashes I have experinced outside stability testing different OC settings have been caused by games or drivers.

Those of you that have had issues, what BIOS version did your AB350M Pro4 have when you bought it?
Ryzen 5 1500X, ASRock AB350M Pro4, 2x8 GB G.Skill Trident Z 3466CL16, Sapphire Pulse RX Vega56 8G HBM2, Corsair RM550x, Samsung 960 EVO SSD (NVMe) 250GB, Samsung 850 EVO SSD 500 GB, Windows 10 64-bit
Back to Top
oversite View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 11 Mar 2018
Status: Offline
Points: 10
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote oversite Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Mar 2018 at 8:24am
I have 5 of these boards, ryzen 5 1600 on all of them, running proxmox and qemu (debian)
I have random reboots on all of them, am trying different psu:s and memories, bios versions, c6 etc, no real stability yet. I have rma:d 2 of them since one even froze during bios flashing and died by that. I got replacements working better but still random reboots, nothing in the linux log when it happens so it seems very sudden. As far as i remember all boards have 3.00 when they arrive. I am mostly trying various bios since i have a bunch of boards, mostly trying 3.40, 4.50, 4.70. 3.40 is nice because of they easy c6 config, but i cannot remember ever trying 3.3 version. Most of them are using corsair vengeance 2400 8gb each various versions not on memory qvl, some samsung on the qvl also 2400.
Back to Top
PetrolHead View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 07 Oct 2015
Status: Offline
Points: 403
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PetrolHead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Mar 2018 at 6:07pm
All boards that are revision 1.1 have BIOS 3.00 (or vice versa) AFAIK. I was just wondering whether the reboots would be connected to the boards being the launch version.
Ryzen 5 1500X, ASRock AB350M Pro4, 2x8 GB G.Skill Trident Z 3466CL16, Sapphire Pulse RX Vega56 8G HBM2, Corsair RM550x, Samsung 960 EVO SSD (NVMe) 250GB, Samsung 850 EVO SSD 500 GB, Windows 10 64-bit
Back to Top
Leeouque View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 12 Mar 2018
Status: Offline
Points: 17
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Leeouque Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Mar 2018 at 2:33am
I have the same problem. I hope it's just a bios problem and could be fixed by future updates.

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 34567 34>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.226 seconds.