ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - ACPI 15 event error and Kernel-Power 41 error
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

ACPI 15 event error and Kernel-Power 41 error

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ACPI 15 event error and Kernel-Power 41 error
    Posted: 16 Mar 2018 at 12:10pm
Hello all, 
I need help figuring out why my computer keeps crashing. 
amd threadripper 1950x
asrock x399 Tiachi w/2.00 bios
enermax liqtech 360
4gbx4 ADATA ax4u2400w4g16-drz ram
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
ADATA sp600 64 gb ssd w/OS
WD Blue 1tb wds100t2boa ssd
silverstone st1300-ti psu
windows 10 pro 64 
windows and all drivers up to date

This is a new gaming build that I want to mine on it until fallout 5 comes out and then 3 or 4 way sli it.  For now I am trying to mine with Nicehash Legacy but it keeps crashing.  Windows Crash dumps are not written out even though i have them set to.  In the event log it is consistently loging the same errors.  First is ACPI 15/Application popup 56, followed by an eventlog 6008 error, followed by a Kernal-Power 41 error, and then some more errors after.  Everything seems to run ok when not under load.  
This seems to happen about 15 seconds after I start mining and the cards' fans get up to speed.  Sometimes it is an unresponsive or hard crash and other times it just reboots.  For some reason i have to unplug and replug in my usb mouse to get it to work.  It happens when i have 4 1080 tis going at once, 3 are pny 1080ti blowers and the other a EVGA 1080ti FTW3 gaming.  Could it be because they are different cards? 
I took one pny card out of the bottom slot and the same thing happens but it sometime will run fine.  If the EVGA is on the top slot it will go a few hours to a whole day in between errors.  If the EVGA card is in the third slot with 2 pny cards above it the error occurs in 15 seconds.   I have not tried just all 3 pny cards and no evga card.  I read somewhere that these errors might have something to do with the bios maybe? Here is an image of the event errors.   Please Help me.  Thank you 

amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Mar 2018 at 1:48pm
If dumps are not being produced/created, that is an indication of memory or power issues.
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Mar 2018 at 1:51pm
Also, DO attempt recreating this with only the PNY 1080's installed.


Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Mar 2018 at 2:12pm
ADATA has not Qualified that Kit pn to work with the X399 Taichi.

http://www.adata.com/en/support/

And WTF is a1rexpress? Click on that errors and post a screenie for me please.

What drivers have YOU installed? Not Windows and or Windows Update. You.


Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Mar 2018 at 7:56pm
thanks for the help.  

I found a setting in Nicehash legacy that was preventing the windows crash dumps from writing, but since I have changed it i have not have had crash.  When I do I will post the results.  

I checked the memory with windows memory diagnostic and found no problems.  

It could be a bad power supply, but i dont know how to test for sure.  I was leaning towards this at first but after it happened when I removed one card I started doubting this.  

The WD was late on arriving so i put it all together with the adata drive first.  I didn't realize that there was a ssd support list.  I got lucky with the wd.  i will wait for the crash dump to see.  Could that really be the problem?

As far as windows and Drivers go, I have Windows update off but have been turning it back on frequently and checking for new updates and turning it back off.  The drivers I simply went into device manager and right clicked on everything and updated driver with the "search automatically for updated driver software" option.  

I will post the screenie of the errors.  the tree button is MIA.  




amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Mar 2018 at 8:00pm
amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
kerberos_20 View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 06 Dec 2017
Location: czech republic
Status: Offline
Points: 3657
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kerberos_20 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16 Mar 2018 at 9:33pm
this warning is normal when u start windows
few seconds later u should see network established information (as long u get connected rite :P)
Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Mar 2018 at 11:16am
ok it ran for 20 hour and then crashed.  Still no memory crash dump files. it did log some different events tho.   



Not sure what to make of it.  I am going to try to disable the drivers on the video cards because i read that the error can be caused be duplicate audio drivers.  

My next step is to migrate the os to the wd drive and eliminate the adata.  

any other advice would be greatly appreciated! Thanks




amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
wardog View Drop Down
Moderator Group
Moderator Group


Joined: 15 Jul 2015
Status: Offline
Points: 6447
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wardog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Mar 2018 at 1:32pm
Question for ya.

You running wired or wireless networking?
Back to Top
dasGiggler View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16 Mar 2018
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dasGiggler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17 Mar 2018 at 1:43pm
i am running one wired in top port.  I migrated to wd drive and it is still crashing with no dump files.

I might see if i can barrow another power supply to see if that makes any difference.  First i will try putting in only 3 pny cards.

I am pulling my hair out! Dead
amd 1950x
x399 Tiachi
liqtech 360
4gbx4 ax4u2400w4g16-drz
3xpny 1080ti blower
evga 1080ti ftw3 gaming
WD Blue 1tb wds100t2boa
st1300-ti psu
windows 10 pro
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.188 seconds.