ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - x399 Professional RAM speed
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

x399 Professional RAM speed

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Sep 2018 at 8:39pm
im about again today ,when your timezone gets the sun im here LOL
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Sep 2018 at 1:24am
okay well im off for the night soon so

leaving some tips for you
1, save a bios profile before doing anything, this can be reloaded if and when you get bored playing
2, try to get 4 sticks working first boot it a few times and then dump the extra 4 in
3, last but not least have a read here for some insight into your board and the ram profiles


of particular note post numbers
69
75
105
110
166
495
499

all contain helpful info which may help us get you either at magical 3200 or tight stable 2933
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
jbmerrill View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jan 2018
Location: California
Status: Offline
Points: 103
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jbmerrill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Sep 2018 at 2:35pm
Thanks so much, I have not had time today to do anything, but will try as soon as possible.
X399 Pro Gaming, 2990wx Threadripper,128GB G.Skill RGB 3200,EVGA 1200 P2,EVGA GTX 1080 Ti x 2 SLI, Enermax Liqtech 360mm,Samsung 970 EVO/960 Pro/850 EVOs, Toshiba x300 HDDs, Thermaltake Chaser MK-1
Back to Top
jbmerrill View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jan 2018
Location: California
Status: Offline
Points: 103
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jbmerrill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Sep 2018 at 9:37pm
Good day datonyb,

I am at work, and have only had time to re-do the DRAM calculator w/ ranks set to 2, and attempted to run taiphoon. The screen shots can be found at the URL below. I will start reading the posts that you referenced, but if you glean any useful info from my screenshots, I would be most grateful to know about it. I will try uefi settings tonight if possible, but I am concentrating right now on Windows not restarting or shutting down or sleeping properly on the Asrock Ultra Quad raid array.

Thanks,

Bryan

https://imgur.com/a/53ebbfm
X399 Pro Gaming, 2990wx Threadripper,128GB G.Skill RGB 3200,EVGA 1200 P2,EVGA GTX 1080 Ti x 2 SLI, Enermax Liqtech 360mm,Samsung 970 EVO/960 Pro/850 EVOs, Toshiba x300 HDDs, Thermaltake Chaser MK-1
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Sep 2018 at 1:51am
you have to run thiaphoon as admin

right click >open as admin/run as admin

but where did you get the values for the calc. then ?
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
jbmerrill View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jan 2018
Location: California
Status: Offline
Points: 103
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jbmerrill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Sep 2018 at 2:32am
Yes, I did run thaiphoon as admin, but still got the error messages shown in the screenshots. I'm not sure what you mean about where did I get the values for the Calc. I just selected R-XMP and then calculate safe and calculate fast
X399 Pro Gaming, 2990wx Threadripper,128GB G.Skill RGB 3200,EVGA 1200 P2,EVGA GTX 1080 Ti x 2 SLI, Enermax Liqtech 360mm,Samsung 970 EVO/960 Pro/850 EVOs, Toshiba x300 HDDs, Thermaltake Chaser MK-1
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Sep 2018 at 4:04am
arh thats why we wanted thiaphoon

it gives us the values to enter into the calc, instead of clicking rxmp
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
jbmerrill View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jan 2018
Location: California
Status: Offline
Points: 103
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jbmerrill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2018 at 12:25am
Hello datonyb,

I have uploaded my Thaiphoon screenshot to imgur. It is at:

https://imgur.com/a/MfiPNbp

I did another clean install of Win 10 Pro to my standalone Samsung 960 Pro, and was able to run Thaiphoon as administrator correctly and clicking on the 'Read' button. Do I also need to upload the 'Report'? Let me know what else I should do if you could. I will also be looking at Ryzen DRAM calculator again.

Thanks much,

Bryan
X399 Pro Gaming, 2990wx Threadripper,128GB G.Skill RGB 3200,EVGA 1200 P2,EVGA GTX 1080 Ti x 2 SLI, Enermax Liqtech 360mm,Samsung 970 EVO/960 Pro/850 EVOs, Toshiba x300 HDDs, Thermaltake Chaser MK-1
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14 Sep 2018 at 12:54am
no just click report
scroll to the bottom
click show in nanoseconds
scroll to bottom again
and this section now has the timings shown in nano seconds

these you enter into the ram calculator left coloum
AFTER clicking the tab/option for custom

so in the ram calc window
select
mem type =b die
profile = custom
mem rank =2
freq = 3200
bclk= 100
dimm mod = 8

and then the data/timings shown in thaiphoon in the spaces under that

then click safe and take a picture of results

i would also suggest for future help clicking the speed option to 3333 and then safe (we may be able to make these timings work at 3200 if the suggested 3200 wont work, if you get my meaning)
as these should be a bit looser and maybe they will work at 3200 better than the suggested tighter 3200 timings

remember to also check results given in tab 2 of the calc (advanced) as these are voltages etc needed
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
jbmerrill View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 02 Jan 2018
Location: California
Status: Offline
Points: 103
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jbmerrill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Oct 2018 at 12:22am
Hello datonyb,

So sorry for the delayed response, but I cannot get Thaiphoon burner to run again on my Win10 system as shown in the screenshot that I give a link to below, because it says it cannot install the kernel mode driver due to insufficient privileges even though I ran it as administrator. Any ideas? I have emailed the developer but have not received a reply yet.


https://imgur.com/a/slGFjo0

Thanks,

Bryan
X399 Pro Gaming, 2990wx Threadripper,128GB G.Skill RGB 3200,EVGA 1200 P2,EVGA GTX 1080 Ti x 2 SLI, Enermax Liqtech 360mm,Samsung 970 EVO/960 Pro/850 EVOs, Toshiba x300 HDDs, Thermaltake Chaser MK-1
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.266 seconds.