ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > Intel Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - z370 extreme 4 - 2 problems!
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

z370 extreme 4 - 2 problems!

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Abiak View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 13 Sep 2018
Status: Offline
Points: 52
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Abiak Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: z370 extreme 4 - 2 problems!
    Posted: 10 Oct 2018 at 12:27am
First problem: I reinstalled windows 10 and now it lags, I tried everything, even with microsoft support, but it still lags. Should I remove the CMOS battery?
Second problem: I'm using razer virtual surround but in some games I've delayed audio (this happened even before the reinstalling), I've read I need to disable HPET from the BIOS but I can't find it, disabling it from windows doesn't fix the problem.
Back to Top
Monsterkiller View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 Oct 2018
Location: Franconia
Status: Offline
Points: 19
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Monsterkiller Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 Oct 2018 at 3:52am
Hello, 
It seems that Asrock removed the option to disable HPET in latest bios.  
Simply downgrade to an older version. 1.80 or 1.60

Don't forget to load optimized defaults. 
Maybe this fix your lag problem also. 

Greets
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.172 seconds.