ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Graphics Card
  New Posts New Posts RSS Feed - Phantom Gaming d 5700xt RGB not working
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Phantom Gaming d 5700xt RGB not working

 Post Reply Post Reply
Author
Message
arifalzari View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jul 2021
Location: Malaysia
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote arifalzari Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Phantom Gaming d 5700xt RGB not working
    Posted: 05 Jul 2021 at 10:13am
I have a phantom gaming d 5700xt. My problem is, The RGB on this GPU can't turn on after I upgrade the steel legend b450m motherboard bios to 4.10. The RGB from the motherboard working fine. But only my GPU has the RGB problem.

The polychrome software also can't detect the GPU.

I try to reflash the RGB for my phantom gaming d 5700xt but it fails to reflash.

Should I downgrade the motherboard bios? or just waiting new bios?



arifalzari
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 7107
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jul 2021 at 2:08pm
Dear Arifalzari,

Thank you for posting.

We would like to hear the details about your system, could you fill out the form in the following link for us to take close to the symptom?


https://event.asrock.com/tsd.asp

Please provide the following information when sending the form to us:
1. Motherboard BIOS version.
2. CPU version.
3. Which BIOS did you upgraded from.
4. Which software did you use to control the RGB?

With thanks,
ASRock TSD

Edited by ASRock_TSD - 08 Jul 2021 at 2:08pm
Back to Top
arifalzari View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 05 Jul 2021
Location: Malaysia
Status: Offline
Points: 35
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote arifalzari Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 Jul 2021 at 6:55pm
This is my system information

Asrock Steel Legend (Bios 4.10)
Amd Ryzen 5 2600

I'm using Bios from 4.00 and upgrade into 4.10. Since the upgrade to 4.10 my RGB on GPU(Asrock phantom gaming 5700xt) not running well.

currently, I'm using V2.0.96 (firmware)v3.4 for the RGB controller.

sometimes the controller can detect the GPU but cannot click anything to change the setting.

Should I do the flashing for GPU?

Thank you.



arifalzari
Back to Top
ASRock_TSD View Drop Down
ASRock_Official
ASRock_Official


Joined: 20 Mar 2015
Status: Offline
Points: 7107
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASRock_TSD Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Jul 2021 at 8:17pm
Dear Arifalzari,

Thanks for the information.

Please try the method listed in the link below to see if the problem will be fixed.
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=18416&title=polychrome-not-detecting-5700-xt-gpu

With thanks,
ASRock TSD
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.031 seconds.