ASRock.com Homepage
Forum Home Forum Home > Technical Support > AMD Motherboards
  New Posts New Posts RSS Feed - X370 Killer SLI BIOS Update Issue
  FAQ FAQ  Forum Search Search  Events   Register Register  Login Login

X370 Killer SLI BIOS Update Issue

 Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Message Reverse Sort Order
AlbinoRhino View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Apr 2017
Status: Offline
Points: 153
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AlbinoRhino Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: X370 Killer SLI BIOS Update Issue
    Posted: 24 May 2017 at 12:46am
Originally posted by AgentK AgentK wrote:

Hey everyone,

Good news, finally got the exe to work. Turns out it's as simple as using FreeDOS, nothing else works, it will not execute under Win 7, 8.1, 10's DOS boot. Thanks for all the advice and help.?

Just wanted to add that I still can't get my Corsair Vengeance LPX 3000MHz to anything above 2667MHz, but it's better than nothing, I suppose.




Glad it worked out!

Very soon your ram will work as intended. Most likely with the next Bios update.
Back to Top
AgentK View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 May 2017
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AgentK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 May 2017 at 12:45am
Hey everyone,

Good news, finally got the exe to work. Turns out it's as simple as using FreeDOS, nothing else works, it will not execute under Win 7, 8.1, 10's DOS boot. Thanks for all the advice and help. 

Just wanted to add that I still can't get my Corsair Vengeance LPX 3000MHz to anything above 2667MHz, but it's better than nothing, I suppose.


Back to Top
kirtmys View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 May 2017
Status: Offline
Points: 7
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kirtmys Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2017 at 4:34pm
Hi, I had troubles updating the BIOS too.
I tried as you did, then I found out I have the wrong BIOS, then it wasn't updating it, i tried the USB flash and DOS.
Then luckily I found out that the BIOS can be updated from the menu itself via internet.
Selected update from network and it was ok :)


Edited by kirtmys - 25 May 2017 at 4:28am
Back to Top
AlbinoRhino View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28 Apr 2017
Status: Offline
Points: 153
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AlbinoRhino Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2017 at 9:42am
I also had to upgrade my Bios from 1.3 to 2.3 last week via Dos.

It went without a hitch. I followed the steps I posted in the Gaming section of this forum under Initial Setup after posting.
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2017 at 2:30am
these links maye help in case you have missed a step or not performed it correctly (i still feel theres a simple error here with what your doing )

http://www.pcadvisor.co.uk/how-to/pc-upgrades/how-update-your-bios-3428662/


this link seems much more helpful and shows using rufus

https://www.howtogeek.com/136987/how-to-create-a-bootable-dos-usb-drive/
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
AgentK View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 May 2017
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AgentK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2017 at 1:54am
Thanks for the advice, and don't worry, never tried it. Just curious, as I've done literally everything I could possibly do, but the file just won't run, always throws incompatible system or not compatible with your operating system. This is the only file I can get my hands on, I know of no other way to flash this thing. 

As you can imagine, I can't get my 1700 and 3000MHz RAM to go a single increment above stock, fails to POST if I try to change anything. I am on the verge of junking this board and going ASUS.
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2017 at 1:51am
no
please DO NOT EVER TRY ANY WINDOWS BIOS FLASHING

it is such a risky way to try and rewrite the most important firmware ever
it is intended to run only in TRUE dos (not a windows shell)
the same applies to any windows based flashing tool its far too risky
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
AgentK View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 May 2017
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AgentK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2017 at 1:40am
Yup, absolutely. Honestly can't think of how else I could copy this, extracted the file onto desktop, drag and drop file directly onto thumb drive, same thing. 

Curious, the DOS version, is that designed to work in CMD while in Windows 10?
Back to Top
datonyb View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 11 Apr 2017
Location: London U.K.
Status: Offline
Points: 3139
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote datonyb Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2017 at 1:35am
im still thinking if it wont execute then its an issue with 'how' the exe file is written on the usb
checking basics here

but you have extracted it first etc ?
[url=https://valid.x86.fr/jpg250][/url]

3800X, powercolor reddevil vega64, gskill tridentz3866, taichix370, evga750watt gold
Back to Top
AgentK View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 23 May 2017
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AgentK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 May 2017 at 1:31am
Originally posted by datonyb datonyb wrote:

heres a link to the process which quite handily was/is the top sticky subject of this forum section

http://forum.asrock.com/forum_posts.asp?TID=5009&title=ryzen-dos-flashing-bios-files-here

Thanks for this; however, already tried this, it's the same file I had, used the file from the link anyway before I posted this, same issue, won't run.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.04
Copyright ©2001-2021 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.158 seconds.